A natúrkozmetikumok előnyei

Fontos számodra a környezettudatosság? Szeretnéd védeni a Földet, eközben saját magad számára is a legjobbat keresed? Ebben az esetben a természetes alapanyagokból álló natúrkozmetikumok között kell keresgélned. Összefoglaltuk, mik ezeknek az előnyel.

Minden, ami a természet ajándéka

Jó hír, hogy a természetes alapanyagokból álló natúrkozmetikumokat napjainkban már nem számít nehéz feladatnak elérni. Néhány éve még kutakodni kellett, honnan lehet ilyeneket beszerezni, most azonban az internet segítségével pillanatok alatt találni megfelelő minőségű termékeket – ilyen hely az Alza is, hatalmas választékkal. De mi a natúrkozmetikumok előnye? Egyszerű gondolkodással megérthető, hogy azoknak a szereknek, amelyeket az arcunkra, a bőrünkre vagy a hajunkra kenünk, közvetlen hozzáférése van a szervezetünkhöz. Beszivárognak, megjelennek a sejtjeinkben, ezért közel sem mindegy, mit tartalmaznak. Nem feltétlenül igaz, hogy ami mesterséges, az rossz, de az egészen biztos, hogy ami természetes eredetű, az jobb választás az egészségünk szempontjából.

natúrkozmetikum

Mesterséges adalékanyagok nélkül

A természetes kozmetikumok nem tartalmaznak sem színezékeket, sem illatanyagokat, sem adalékokat, és valljuk be, nincs is ezekre szükségük. A természet olyan csodákra képes, amelyeket okosan kell használni, ebben az esetben a végeredmény tökéletes lesz. Ráadásul a mesterséges anyagokra a bőrünknek nincs is szüksége, könnyedén helyettesíthetőek, így pedig elkerülhetőek az allergiás reakciók és a bőrirritáció. A tartósítószerektől is el lehet köszönni, erre megvannak a megfelelő natúr hozzávalók, ilyen például a grapefruit magjának kivonata. Egy natúrkozmetikum egészen biztos, hogy nem tömíti el a pórusokat, hagyja a bőrt lélegezni, ezáltal élni, gyógyulni, regenerálódni. Egy natúr smink nem csak megszépíti az arcot, de táplálja is azt – ez az, amit egy mesterséges termék nem mondhat el magáról. Nem véletlen, hogy utóbbiakat le kell mosni, amint feleslegessé válnak, hiszen árthatnak a bőrnek. A pillanatnyi szépség nem ér ennyit. Okosabb hosszú távon, természetességben gondolkozni.