Nyaki ráncok eltüntetése

nyaki ráncok

A nyak és a dekoltázs bőrének öregedése sokak számára okoz esztétikai problémát, hiszen ez az a terület, ahol az első ráncok megjelennek, és a megereszkedését nem könnyű kendőzni. Ma már számos lehetőség és módszer áll rendelkezésre, hogy a kritikus területet ismét fiatalossá varázsoljuk, hogy újra bátran viseljünk egy kivágottabb ruhadarabot szabadon hagyva a dekoltázsunkat és a nyakunkat.

 Miért öregszik gyorsan a nyak és a dekoltázs bőre?

A nyak bőre egy meglehetősen problémás terület, amely nem csoda, hiszen állandó mozgásban van. Az öregedés első jelei a ráncok, és a petyhüdtség hamar megmutatkoznak, mivel a szemkörnyékhez hasonlóan a bőr igen vékony, és kevesebb kollagént tartalmaz. Az életkorral a kollagén termelése drámaian lecsökken, így az amúgy is vékony bőr hajlamosabb az idő előtti ráncosodásra és megereszkedésre. A tapasztalatok szerint a szemkörnyék, és a kéz mellett ez a test tájék árulkodik leginkább az életkorunkról. Az állandó mozgás mellett a nyaki ráncok kialakulásáért számos tényező tehető felelőssé, ugyanakkor sokan követik el azt a hibát, hogy nem fordítanak időben gondot a megelőzésére, és ápolására szemben például az arc és a szemkörnyékkel.

Genetikai okok

A genetikai felépítésünk jelentős mértékben befolyásolja a várható élettartamunkat. Ugyanakkor, ha a felmenőink körében látjuk, hogy ráncosodásra, vagy a rettegett pulykanyakra hajlamos a nyakuk, akkor jó eséllyel előbb-utóbb mi is küzdeni fogunk a problémával.

nyaki ráncok eltüntetése

A napsugárzás károsító hatása

A nyak finom bőre is állandóan ki van téve a napfény károsító hatásának. Habár a fényvédő krémek rendszeres használata egyre inkább terjedőben van, hajlamosak vagyunk a dekoltázs és a nyak bőrét figyelmen kívül hagyni, így nem csoda, ha idő előtt a ráncok mellett különböző bőrelszíneződések májfoltok is kialakulnak.

Napi ismétlődő mozdulatok szerepe

Az életünk során nap  mint nap ugyanazokat a mozdulatokat végezzük, amelynek hatására a bőr mély vonalakat alakít ki ott ahol a nyak előre hajlik. Érdemes kiemelni a telefonozás károsító hatását. A probléma nem új keletű, az okostelefonok elterjedésével és a telefon használati szokások átalakulásával egyre több negatív jelenség tapasztalható, például az SMS-nyak (tech neck, kütyünyak). Különböző nyaki deformitások alakulnak ki, és a rendszeres lehajtott fejjel végzett telefonozgatás a bőr folyamatos gyűrődését, idő előtti ráncosodását váltja ki a fiatal korosztály körében is.

Nyaki rácok megelőzése

Természetesen a legjobb módszer a megelőzés (lenne), például fontos a rendszeres hidratálás, a fényvédelem, a megfelelő testtartás, valamint a dohányzás elhagyása is a bőr regenerálódását segíti elő.

Nyaki ráncok eltüntetése

A nyaki ráncok eltüntetése ma már nem nehéz, mindenki számára elérhető.  A különböző orvos esztétikai beavatkozásokkal kíméletesen és gyorsan szabadulhatunk meg az életkorunkról árulkodó kellemetlen esztétikai problémáktól. Ezek olyan néhány tűszúrással járó beavatkozások (minimál invazív eljárások), amelyekkel szinte pár perc alatt drámai változások érhetők el, nagyon gyakran hívják emiatt ebédidős beavatkozásoknak. A nyak és a dekoltázs fiatalítása számos technikával végezhető.

nyaki ráncok kezelése

Új, hatásos technika: bioszálas arclifting

A leggyakoribb eljárások közé a hialuronsavas feltöltés sorolható, azonban a felszívódó szálakkal végzett bioszálas arcliftinggel is eredményesen és hosszú távon feszesíthető a lógásnak indult terület, mivel a szálak azonnal megemelik a bőrt, és tüntetik el a bőr felszínén képződött redőket, bőregyenetlenségeket. Előnye, hogy csak igen minimális fájdalommal jár, ugyanakkor műtét nélkül érhető el a plasztikával összemérhető természetes hatású eredmény. Számottevő mértékű felépülési idővel nem jár, így a páciens nem esik ki a munkából és rögtön visszatérhet (kevés kivétellel) a megszokott életvitelhez.

Mielőtt bárki rászánná magát bármelyik kezelésre, fontos tudni, hogy bár ezeknek a kezeléseknek hosszan tart hatása, de a tartós eredmény fenntartásához ismétlésre van szükség. Ma már egyre több városban találhatunk orvos esztétikai rendelőt, és a szolgáltatás előtt ingyenes konzultációt biztosítanak az érdeklődők számára.