Holt tenger, egzotikus utazás Jordániában

holt tenger jordánia

Jordánia egy csodálatos és rejtelmekkel teli világ. Több kultúra gyúrta és formálta olyanná amilyen a jelen helyzetében. A népesség túlnyomó részét az arabok teszik ki, de megtalálható az arameus, kurd, örmény és cserkesz is. A beszélt nyelv az arab. Ám az ide látogató turista az angol nyelv egyre szélesebb elterjedésének hála, könnyen megérteti magát. A történelmi múlt az ide látogatók számára a látnivalók sokaságával fogadja a becses turistát.

Különösen szép kilátás nyílik a Nébó-hegyről amely mintegy 800 méterrel a tengerszint felett helyezkedik el. Tiszta időben egészen a Holt-tengerig ellátni, ami ennek a helynek egyik fő látványossága. Ajánlott itt pár napot vagy akár hetet eltölteni, mert egyedülálló élményt nyújt az ide látogatók számára. A Holt-tenger egy nagyon magas só koncentrációjú tó, a víz utánpótlását a Jordán folyó biztosítja. Sajnos a tó az elmúlt évtizedben kettészakadt, a déli rész folyamatosan apad. Viszont az Északi rész nagyon kedvelt a turisták körében ugyanis a rendkívül magas sótartalom miatt az emberi test nem merül el. Átélhetjük a lebegés csodáját a tó vizén. Gyakorlatilag egy végtelen nagy vízágy öleli körül a fürdőzni vágyót.

Különösen előnyös azon hölgyek számára, akik szeretnék, hogy bőrük üde és fiatalos maradjon. Erre is van ugyanis lehetőség. Mégpedig az iszap kúra. Köztudott ugyanis a Holt tengeri iszap jótékony hatása a bőrre, megújító és fiatalító hatása mellett számos bőrbetegséget is gyógyíthatunk vele. Aki pedig asztmában szenved annak különösen jótékony megoldás. A part melletti strandok és persze a szállodák jelentős többsége rendkívül jól felszerelt, minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal fogadják az ide érkezőket. Felhőtlen kikapcsolódást, szikrázó napsütést és rendkívül tiszta tengerpartot talál az ide látogató. Örömhír a tengerek állataitól ódzkodóknak hogy semmiképp sem kell cápatámadástól tartanunk a vízben. Ugyanis itt ez ismeretlen fogalom.

További nyaralási ötletek

Szicília Nyaralás