Irány az ágy!

ágy

Mi az, amivel eltöltünk 8 órát naponta, 56 órát hetente, 240 órát havonta, vagyis 2920 órát évente? Nem más, min az alvás. Életünk egyharmadában nem csinálunk semmit, csupán fekszünk és pihenünk. Ha valaki megéli a 90 éves kort, az azt jelenti, hogy 30 évet ebben a misztikus állapotban töltött. Jól gondolja meg tehát, hogy ha legközelebb ágyat szeretne vásárolni, olyat kell találnia, amiben szívesen eltölti majd életének eme tekintélyes részét.

Egy kutatás szerint egy átlagos felnőttnek a legideálisabb, ha naponta 7 órát alszik, ekkor tud a legjobban teljesíteni napközben. Mivel az alvás igen nagy mértékben befolyásolja életünket, és a rengeteg ágyban töltött idő hatással lehet egészségünkre, érdemes több szempontot is figyelembe venni ágykeret és matrac vásárlás esetén.

Fontos, hogy már ágykeretet is tudatosan válasszunk, hogy kényelmesen, nyújtózkodva is elférjünk rajta. A tökéletes ágy egyenletesen támasztja alá a testünket, kiegyenlíti a porckorongokra eső nyomást, biztosítja a gerinc melletti izomzat elernyedését fekvő helyzetben.

Az egyetlen probléma, hogy a boltokban kapható hagyományos ágyak nem minden otthon stílusához passzolnak. Ha Ön is valami feltűnőbbre, ritkábbra vágyik, olyanra, amilyen egyik ismerősének sincs, nézze meg ezeket az extrém ágyakat.