Mik a PB-gázzal való fűtés előnyei? Miért érdemes házát ezzel fűteni?

Ha a házunk fűtéséről van szó, manapság többféle megoldás közül választhatunk. Az egyik, a PB-gázzal való fűtés, ami egyre népszerűbbé válik. Ennek számos előnye van. Ezek főként a cseppfolyósított gáz tulajdonságainak köszönhetők.

Az ökológiai irányzatoknak megfelelő fűtés

A gázfűtés használatának előnye, hogy működése során sokkal kevesebb káros anyagot bocsát ki a környezetbe. Ez rendkívül fontos a környezet védelmével kapcsolatosan. Szakértők becslése szerint a földgázzal vagy cseppfolyós gázzal működő fűtőberendezések közelítően fele mennyiségű szén-dioxidot termelnek, mint a széntüzelésűek. A gázfűtés során kevesebb a nitrogén-oxidok, a por vagy a kén-dioxid légkörbe juttatása is. A gáz égése során nem keletkeznek veszélyes, gyúlékony melléktermékek.

Kényelem és teljesítmény

A háztartás cseppfolyósított gázzal történő fűtése kényelmes. Nem igényel sok műveletet a felhasználók részéről – kizárólag a kívánt hőmérsékletet kell beállítani. A teljes rendszer beépítését és karbantartását az a gázszolgáltató végzi, akivel az ingatlantulajdonos szerződést kötött. A másik előnye a hatékonyság, amely miatt a kiváló minőségű cseppfolyósított gázt fűtőanyagként nagyra értékelik. Fűtőértéke többszöröse sok szilárd tüzelőanyag fűtőértékének. Ennek köszönhetően egy tartály tartalma hosszú ideig kitart, és nemcsak helyiségek fűtését teszi lehetővé, hanem a vízmelegítést és gázkészülékek, például a tűzhely vagy a grillező tüzelőanyaggal való ellátását is biztosítja.

Személyre szabott fűtés

A PB-gáz tartály telepítése nem igényel hozzáférést a meglévő infrastruktúrához. Ez univerzális karaktert ad ennek a fűtésnek, mivel gyakorlatilag bárhol működhet. Kapacitás szempontjából a PB-gáz tartály egyszerűen az egyéni igényekhez igazítható. A kisméretű tartályokat háztartási célokra használják. A különböző beszállítók más-más modellt kínálnak, ezért érdemes átnézni a piacon elérhető ajánlatokat. A tartály megvásárolható vagy lízingelhető az üzemanyag-forgalmazótól.